Succesvol bidtraject

Succesvol bidtraject
Op 29 juni 2017 presenteerden zowel Leiden als de Italiaanse stad Triëst hun voorstel om het EuroScience Open Forum (ESOF) te organiseren. De ESOF Supervisory Board vond beide voorstellen indrukwekkend en solide. Op basis daarvan is besloten, bij wijze van hoge uitzondering, beide kandidaten de ‘European City of Science’ toe te kennen.

ESOF 2020 wordt georganiseerd door Triëst, in 2022 mag Leiden het prestigieuze congres organiseren in haar European City of Science dragen.

De keuze voor Triëst in 2020 komt voort uit de verbindende link van Triëst met Oost-Europa en Centraal Oost Europese wetenschappers, zakelijke netwerken, politiek en maatschappij waarbij ESOF2020 wordt ingezet als de verbindende factor. Leiden daarentegen, als eeuwen oude Europese wetenschaps- en cultuurstad wordt geroemd om haar universiteit vermaard om de mathematische, natuur-, gezondheids-, en sociale wetenschappen. De stad is met het Leiden BioScience Park het perfecte voorbeeld van de verbinding tussen wetenschap en de toepassing daarvan.

Prof. Gail Cardew, voorzitter van de ESOF Supervisory Board: ‘De zo verschillende tradities van Triëst en Leiden en de diversiteit in onderzoek, het leggen van zakelijke verbindingen en maatschappelijke betrokkenheid gaan ESOF enorm verrijken. We kijken uit naar het gezamenlijk ontwikkelen van een sterk en uitdagend programma met de organisatoren van beide steden.’

Voor het organiseren – en binnenhalen – van het congres hebben Universiteit Leiden, Gemeente Leiden en Leiden Marketing de krachten gebundeld. Burgemeester Henri Lenferink: ‘Ik ben enorm trots op de samenwerking, deze illustreert opnieuw de enorme ambitie van de stad en de Universiteit om Leiden te profileren als internationale kennisstad. De keuze van ESOF Supervisory Board voor Leiden in 2022 bewijst dat dit inmiddels ook gezien wordt.’