Geslaagde kick-off bijeenkomst European City of Science 2022

Geslaagde kick-off bijeenkomst European City of Science 2022Geslaagde kick-off bijeenkomst European City of Science 2022Geslaagde kick-off bijeenkomst European City of Science 2022Geslaagde kick-off bijeenkomst European City of Science 2022Geslaagde kick-off bijeenkomst European City of Science 2022Geslaagde kick-off bijeenkomst European City of Science 2022Geslaagde kick-off bijeenkomst European City of Science 2022Geslaagde kick-off bijeenkomst European City of Science 2022Geslaagde kick-off bijeenkomst European City of Science 2022
Met nog een ruime 150 weken op de teller organiseerde het kernteam van Leiden European City of Science 2022 op 11 maart 2019 een eerste bijeenkomst voor directe stakeholders. Deze drukbezochte middag in Museum Volkenkunde mag gezien worden als een succesvolle kick-off voor Leiden 2022.

Gedurende deze eerste bijeenkomst in de opmaat naar 2022 is er vanuit verschillende perspectieven gekeken naar het European City of Science-jaar en het onderliggende ESOF-congres.

In zijn opening heeft burgemeester Henri Lenferink de kansen aangehaald die de titel European City of Science (ECS) voor stad, provincie en land kan bieden. Jos Vranken - directeur NBTC en strateeg Lucien Geelhoed hebben de zaal vervolgens meegenomen in de impact en legacy van Europese titels in het algemeen en de titel European City of Science in het bijzonder. De middag was ook de vuurdoop van de per 1 juli aantredende programmadirecteur Fried Kramer. Kramer - thans nog directeur van Neth-ER in Brussel - schetste een beeld van de beoogde organisatiestructuur en introduceerde de stuurgroepleden.

Na de pauze zoomden Rector Magnificus Carel Stolker en Local Champion Ferry Breedveld in op de ervaringen en kansen van het ESOF-congres, waarvan Leiden in 2022 de 10e editie zal hosten.
Onder leiding van moderator Pim van Vliet heeft een vijfkoppig panel de heersende ideƫen uit de zaal opgehaald en besproken. Naast de al eerder genoemde Fried Kramer en Ferry Breedveld namen ook co-Local Champion Corinne Hofman, kenniswethouder Paul Dirkse en Lara Ummels, kennismakelaar van Leiden, zitting in het panel. Gedurende dit deel van de middag kwam mooi aan het licht hoe de titel de samenwerkingsverbanden in de stad nu al doet groeien en welke velden of partijen nog betrokken kunnen worden. Een prettig vertrekpunt voor het kernteam Leiden 2022 dat al vol aan de bak is.

Lees ook het verslag 'European City of Science enorme showcase voor de stad Leiden' op de website van de universiteit (klik hier).

Een volgende bijeenkomst bijwonen? Neem contact op met Lara Ummels, voorzitter van de Stuurgroep ECS22 (klik hier voor contactgegevens).