EuroScience Open Forum 2022

EuroScience Open Forum 2022
In 2022 is Leiden gastheer voor het EuroScience Open Forum, de grootste multidisciplinaire wetenschappelijke bijeenkomst van Europa. De Leidse organisatie wordt gedragen door twee ‘Local Champions’ van de Universiteit Leiden, hoogleraren Corinne Hofman en Ferry Breedveld. Beiden zijn zeer trots op het resultaat.

‘Het binnenhalen van dit congres benadrukt onze wetenschappelijke positie als kennisstad. Europa’s grootste multidisciplinaire wetenschappelijke congres brengt een delegatie van ruim 4.500 wetenschappers en technologische leiders naar Leiden in 2022. Het thema Wetenschap, de onuitputtelijke bron van ontdekkingen sluit naadloos aan op het stadsmotto Leiden, Stad van Ontdekkingen.’

Directeur Martijn Bulthuis van Leiden Marketing benadrukt dat hij ervan overtuigd is dat dit congres bijdraagt aan de positionering van Leiden. ‘Naast naamsbekendheid als internationale kennisstad, kunnen we in 2022 ook een grote economische spin-off verwachten, zo leert de ervaring in andere steden,’ aldus Bulthuis. Manager van het Leiden Convention Bureau Yvonne Kret geeft aan dat de komst van ESOF Leiden als congresstad een enorme impuls geeft. ‘Een uitgelezen kans voor ons Leiden Convention Bureau,’ zo zegt Kret.

Bezoek Toulouse ESOF 2018
In juli 2018 bracht een Leidse delegatie een bezoek aan ESOF2018 in Toulouse, de titelhouder van dat jaar. Een verslag van deze waardevolle trip is te lezen op de website van Leiden Kennisstad (klik hier).

Trieste ESOF 2020
Aan de Leidse editie in 2022 ging eerst nog de editie van 2020 van onze collega's in Trieste vooraf. Bekijk hier een verslag van het bezoek (klik hier).

Update: Data ESOF2022 bekend!
In samenspraak met de Universiteit Leiden is een (voorlopige) periode vastgesteld waarop het EuroScience Open Forum 2022 in de binnenstad van Leiden zal worden gehouden. Deze data - van 11 tot 15 juli - zijn gekozen op basis van beschikbaarheid van de faciliteiten van de universiteit.