De wereld te gast in 2022

Het zal u vast niet ontgaan zijn dat Leiden voor het jaar 2022 de titel European City of Science toegekend heeft gekregen. Een prestigieuze titel die eveneens met zich meebrengt dat Leiden dat jaar de gaststad is van ESOF 2022, de tiende editie van het grootste tweejaarlijkse multidisciplinaire wetenschapscongres van Europa. Op deze website leest u na de zomer 2020 alles over de voorbereidingen en aanloop naar 2022. Een jaar waarin Leiden het Europese kennispodium zal zijn en stad en land een impuls zal geven. Stay tuned!
WeeksDaysHoursMinutesSeconds

Titel European City of Science overgedragen aan Leiden

In Italië is de prestigieuze titel European City of Science officieel overgedragen aan de stad Leiden. Henri Lenferink, burgemeester van Leiden, ontving de titel uit handen van Roberto Dipiazza, burgemeester van Trieste, in bijzijn van de Italiaanse premier Giuseppe Conte.

Lees verder »

Leiden European City of Science heeft een nieuwe directeur

Leiden is in 2022 European City of Science. Sinds de stad in 2017 deze eervolle titel kreeg toebedeeld, is dit bijzondere jaar in voorbereiding. Op uitnodiging van de founding partners van Leiden European City of Science 2022 (gemeente Leiden, Universiteit Leiden en LUMC) is Meta Knol bereid gevonden om programmadirecteur Fried Kramer op te volgen, die wegens privéomstandigheden niet meer in de gelegenheid is om leiding te geven aan dit proces.

Lees verder »

Succesvol bidtraject

Op 29 juni 2017 presenteerden zowel Leiden als de Italiaanse stad Triëst hun voorstel om het EuroScience Open Forum (ESOF) te organiseren. De ESOF Supervisory Board vond beide voorstellen indrukwekkend en solide. Op basis daarvan is besloten, bij wijze van hoge uitzondering, beide kandidaten de ‘European City of Science’ toe te kennen.

Lees verder »

Leiden internationale kennisstad

SlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshow
Veel steden noemen zich een kennisstad. Leiden is het. De concentratie van talent en kennis maakt dat de stad al eeuwen een internationale ontmoetingsplaats is waar talent en kennis tot innovatie leiden.

Lees verder »

EuroScience Open Forum 2022

EuroScience Open Forum 2022 In 2022 is Leiden gastheer voor het EuroScience Open Forum, de grootste multidisciplinaire wetenschappelijke bijeenkomst van Europa. De Leidse organisatie wordt gedragen door twee ‘Local Champions’ van de Universiteit Leiden, hoogleraren Corinne Hofman en Ferry Breedveld. Beiden zijn zeer trots op het resultaat.

Lees verder »