De wereld te gast in 2022

Het zal u vast niet ontgaan zijn dat Leiden voor het jaar 2022 de titel European City of Science toegekend heeft gekregen. Een prestigieuze titel die eveneens met zich meebrengt dat Leiden dat jaar de gaststad is van ESOF 2022, de tiende editie van het grootste tweejaarlijkse multidisciplinaire wetenschapscongres van Europa. Op deze website leest u na de zomer 2020 alles over de voorbereidingen en aanloop naar 2022. Een jaar waarin Leiden het Europese kennispodium zal zijn en stad en land een impuls zal geven. Stay tuned!
WeeksDaysHoursMinutesSeconds

Meta Knol definitief directeur van Leiden European City of Science 2022

Leiden, 12 november 2020 - Meta Knol wordt definitief directeur van Leiden European City of Science 2022. Per 31 december van dit jaar vertrekt ze daarom bij Museum De Lakenhal, waar ze ruim elf jaar directeur was. Bij Leiden European City of Science gaat Meta zich erop richten om de stad Leiden met wetenschap en cultuur een perspectief te bieden op het jaar 2022 – ná de pandemie.

Lees verder »

Download nu het Leiden 2022 Playbook en kijk de livestream terug

Woensdag 28 oktober jl. presenteerde Lucien Geelhoed, Intendant van Leiden European City of Science 2022 het narratief Who Knows en kader voor Leiden 2022. Het bijbehorende Playbook is hier nu te downloaden.

Lees verder »

WHO KNOWS overkoepelend thema Leiden 2022

Tijdens een succesvolle livestream met ruim 470 deelnemers is het overkoepelende thema bekend gemaakt van Leiden European City of Science 2022: Who Knows. Want wie heeft tegenwoordig de wijsheid in pacht? Wie bepaalt wat waar is? En wie weet hoe de toekomst eruitziet?

Lees verder »

Leiden internationale kennisstad

SlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshow
Veel steden noemen zich een kennisstad. Leiden is het. De concentratie van talent en kennis maakt dat de stad al eeuwen een internationale ontmoetingsplaats is waar talent en kennis tot innovatie leiden.

Lees verder »

EuroScience Open Forum 2022

EuroScience Open Forum 2022 In 2022 is Leiden gastheer voor het EuroScience Open Forum, de grootste multidisciplinaire wetenschappelijke bijeenkomst van Europa. De Leidse organisatie wordt gedragen door twee ‘Local Champions’ van de Universiteit Leiden, hoogleraren Corinne Hofman en Ferry Breedveld. Beiden zijn zeer trots op het resultaat.

Lees verder »