De wereld te gast in 2022

Het zal u vast niet ontgaan zijn dat Leiden voor het jaar 2022 de titel European City of Science toegekend heeft gekregen. Een prestigieuze titel die eveneens met zich meebrengt dat Leiden dat jaar de gaststad is van ESOF 2022, de tiende editie van het grootste tweejaarlijkse multidisciplinaire wetenschapscongres van Europa. Op deze website leest u na de zomer 2021 alles over de voorbereidingen en aanloop naar 2022. Een jaar waarin Leiden het Europese kennispodium zal zijn en stad en land een impuls zal geven. Stay tuned!
WeeksDaysHoursMinutesSeconds

Download Playbook I & II

Intendant Lucien Geelhoed schetst in een serie Playbooks Leiden 2022. Playbook I: narrative & framework en Playbook II: programme & playground zijn nu tu downloaden.

Lees verder »

Kijk de livestreams terug

In twee verschillende livestreams presenteerde Lucien Geelhoed, Intendant van Leiden European City of Science 2022, het narratief en de contouren van het jaarprogramma 2022. Kijk de uitzendingen nu terug.

Lees verder »

WHO KNOWS overkoepelend thema Leiden 2022

Tijdens een succesvolle livestream met ruim 470 deelnemers is het overkoepelende thema bekend gemaakt van Leiden European City of Science 2022: Who Knows. Want wie heeft tegenwoordig de wijsheid in pacht? Wie bepaalt wat waar is? En wie weet hoe de toekomst eruitziet?

Lees verder »

Leiden internationale kennisstad

SlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshow
Veel steden noemen zich een kennisstad. Leiden is het. De concentratie van talent en kennis maakt dat de stad al eeuwen een internationale ontmoetingsplaats is waar talent en kennis tot innovatie leiden.

Lees verder »

EuroScience Open Forum 2022

EuroScience Open Forum 2022 In 2022 is Leiden gastheer voor het EuroScience Open Forum, de grootste multidisciplinaire wetenschappelijke bijeenkomst van Europa. De Leidse organisatie wordt gedragen door twee ‘Local Champions’ van de Universiteit Leiden, hoogleraren Corinne Hofman en Ferry Breedveld. Beiden zijn zeer trots op het resultaat.

Lees verder »