De wereld te gast in 2022

Het zal u vast niet ontgaan zijn dat Leiden voor het jaar 2022 de titel European City of Science toegekend heeft gekregen. Een prestigieuze titel die eveneens met zich meebrengt dat Leiden dat jaar de gaststad is van ESOF 2022, de tiende editie van het grootste tweejaarlijkse multidisciplinaire wetenschapscongres van Europa. Op deze website leest u alles over de voorbereidingen en aanloop naar 2022. Een jaar waarin Leiden het Europese kennispodium zal zijn en stad en land een impuls zal geven. Stay tuned!
WeeksDaysHoursMinutesSeconds

Geslaagde kick-off bijeenkomst European City of Science 2022

Met nog een ruime 150 weken op de teller organiseerde het kernteam van Leiden European City of Science 2022 op 11 maart 2019 een eerste bijeenkomst voor directe stakeholders. Deze drukbezochte middag in Museum Volkenkunde mag gezien worden als een succesvolle kick-off voor Leiden 2022.

Lees verder »

Data ESOF2022 bekend

In samenspraak met de Universiteit Leiden is een (voorlopige) periode vastgesteld waarop het EuroScience Open Forum 2022 in de binnenstad van Leiden zal worden gehouden. Deze data - van 11 tot 15 juli zijn gekozen op basis van beschikbaarheid van de faciliteiten van de universiteit.

Lees verder »

Succesvol bidtraject

Op 29 juni 2017 presenteerden zowel Leiden als de Italiaanse stad Triëst hun voorstel om het EuroScience Open Forum (ESOF) te organiseren. De ESOF Supervisory Board vond beide voorstellen indrukwekkend en solide. Op basis daarvan is besloten, bij wijze van hoge uitzondering, beide kandidaten de ‘European City of Science’ toe te kennen.

Lees verder »

Leiden internationale kennisstad

SlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshow
Veel steden noemen zich een kennisstad. Leiden is het. De concentratie van talent en kennis maakt dat de stad al eeuwen een internationale ontmoetingsplaats is waar talent en kennis tot innovatie leiden.

Lees verder »

EuroScience Open Forum 2022

EuroScience Open Forum 2022 In 2022 is Leiden gastheer voor het EuroScience Open Forum, de grootste multidisciplinaire wetenschappelijke bijeenkomst van Europa. De Leidse organisatie wordt gedragen door twee ‘Local Champions’ van de Universiteit Leiden, hoogleraren Corinne Hofman en Ferry Breedveld. Beiden zijn zeer trots op het resultaat.

Lees verder »